Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Maak een kettingreactie en programmeer een verrassingseffect

Je hebt misschien wel eens een serie dominostenen achter elkaar gezet, als je eentje aantikt valt alles om.

Tijdens deze workshop gaan de kinderen ook zoiets doen, maar dan nog veel leuker. Ze gaan een kettingreactie neerzetten. Met het programma Scratch (op de laptop) programmeren ze een spetterende animatie. Door de Makey Makey tool te verbinden met de laptop en de dominostenen vallen de steentjes niet zomaar om, maar hoor en zie je deze animatie tijdens het vallen van de dominostenen. De Makey Makey is een  uitvinderskit voor in de 21e eeuw.

Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk de video https://www.youtube.com/watch?v=rsHeT5ScTng

Leerdoelen:

computational thinking, ICT basisvaardigheden, samenwerken, creatief denken, probleemoplossend denken, technische vaardigheden (elektriciteit), presenteren

Locatie: In De Cultuurfabriek

Maak een kettingreactie en programmeer een verrassingseffect

Data

vrij te kiezen, maar niet op vrijdag, (minimaal 1 maand voor het gewenste bezoek) De workshop vindt plaats in De Cultuurfabriek.

Groep

6

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

75 minuten

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.