Terug naar multimediaoverzicht

Multimedia

Maak een (onbewoond) eiland in het FabLab

Stel je voor dat je met een aantal kinderen op een onbewoond eiland moet overleven, met welke problemen krijg je te maken, welke dieren en planten zul je tegenkomen? 

Tijdens deze workshop gaan kinderen in groepjes een maquette maken van hun eigen eiland. In het FabLab maken ze kennis met de 3Dprinter en de lasersnijder. In het atelier gaan ze aan de slag met allerlei materialen om het eiland helemaal af te maken. Voorafgaand aan de worksop ontvangt de klas het boek "de ontdekkingsreiziger" van Katherine Rundell om voor te lezen De kinderen in dit boek belanden op een onbewoond eiland en beleven allerlei spannende avonturen. Een mooir combinatie van techniek én leesbevordering.

Dit boek kan ook gebruikt worden bij thema's als: natuurbescherming, flora en fauna Amazonegebied, klimaat.

Leerdoelen:

kennismaking met verschillende technieken, bevorderen van maakplezier, stimuleren van creativiteit, samenwerken, leesbevordering, verbeelding.

Bijzonderheden: er wordt een actieve rol van de groepsleerkracht verwacht, hij/zij begeleidt een deel van de klas in het atelier tegenover het FabLab.

Deze workshop kan ook gevolgd worden zonder gebruik te maken van het boek.

Locatie: Cultuurfabriek. Uitvoering door medewerkers van het FabLab en de groepsleerkracht

Maak een (onbewoond) eiland in het FabLab

Data

vrij te kiezen op een ochtend, minimaal 1 maand voor aanvang groepsbezoek

Groep

7 en 8

Aantal lessen

1

Benodigde tijd

120 minuten

Kosten

€3,50 per leerling

Aanbieder

FabLab Veenendaal

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.