Lessen die Groepsbezoek Bibliotheek aanbiedt

Discipline Literatuur

Groepsbezoek groep 1/2: 'Ik voel een voet!'

Groep 1- 2: Prentenboek "Ik voel een voet" Aan de hand van het prentenboek “Ik voel een voet” van Maranke Rinck en Martijn van der Linden wordt tijdens dit groepsbezoek spelenderwijs duidelijk dat het (voor)lezen van boeken erg leuk en spannend is. Er hangt een hangmat met allerlei dieren, het prentenboek wordt voorgelezen en de kleuters gaan aan de slag met een geheimzinnig zakje en puzzelstukjes. Aan het eind gaan de kinderen zelf de bieb ontdekken.  

Aanbieder: Groepsbezoek Bibliotheek
Meer informatie
Discipline Literatuur

Groepsbezoek groep 3/4: Letters

Groep 3/4: Letters en de eerste leesboeken Tijdens dit groepsbezoek staan letters centraal. Er wordt voorgelezen uit het boek “Mooi Boek” van Joke van Leeuwen en de kinderen gaan kijken of ze ‘toevallige’ letters kunnen vinden in het gebouw. Bij groep 4 wordt ook aandacht besteed aan de etiketten van boeken. Vervolgens gaan de kinderen ontdekken waar de eerste leesboekjes in de jeugdbibliotheek staan en mogen ze rondkijken.

Aanbieder: Groepsbezoek Bibliotheek
Meer informatie
Discipline Literatuur

Groepsbezoek groep 5/6: Boekenpuzzel

Groep 5 & 6 : Boekenpuzzel Hoe vind je nou eigenlijk snel een bepaald boek in een enorm gebouw vol met boeken? De kinderen oefenen hoe ze boeken moeten zoeken in de catalogus en in de kast, met behulp van een leuke boekenpuzzel. Ook zal er worden voorgelezen en mogen de kinderen zelf in de bieb rondkijken.

Aanbieder: Groepsbezoek Bibliotheek
Meer informatie
Discipline Literatuur

Groepsbezoek groep 7/8: Biebescape

Biebescape is een “escaperoom”, maar dan anders. Aan de hand van moeilijke puzzels en boekensudoku’s gaan de leerlingen op zoek naar boeken en komen ze bijvoorbeeld wat meer te weten over boekpersonages en boekomslagen. Lukt het de leerlingen om binnen de tijd de code te kraken en de kluis te openen? Let op! BiebEscape kan alleen worden geboekt in combinatie met de workshop ‘Wearable’ by you’ in het Fablab die ook te boeken is via School en Cultuur. De ene helft van de klas zal dan de workshop ‘Wearable by you’ doen in het Fablab en de andere helft BiebEscape. Op een ander dagdeel (op een andere dag) wordt dit omgedraaid, zodat de hele klas beide workshops doet.

Aanbieder: Groepsbezoek Bibliotheek
Meer informatie