Logo School & Cultuur Veenendaal

In het programma School en Cultuur verzorgen wij het aanbod van diverse culturele educatieve projecten voor alle leerjaren in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). Momenteel is het programma VO nog in ontwikkeling. Dit komt binnenkort beschikbaar.

Maak hieronder eerst een keuze

Terug naar erfgoedoverzicht

Erfgoed

Elisabeth en de dieren (op Kasteel Amerongen)

LET OP: alleen op dinsdagochtend

Voor leerlingen van de groepen 4 en 5 is geschiedenisles uit een methode nog niet zo aan de orde, maar… ze hebben wel notie dat dingen vroeger anders gingen dan nu. Ze begrijpen dat opa’s en oma’s misschien andere kleren aanhadden en andere spullen gebruikten dan wij nu. Dat er anders omgegaan werd met dieren weten ze misschien niet. Mooi is aan dit project dat juist een gravin uit de buurt zich jaren geleden al zo heeft ingezet voor dieren die verwaarloosd en ziek waren. Kinderen van deze leeftijd houden van dieren en hebben thuis waarschijnlijk nog een knuffel in bed, en of een poes, hond, konijn of cavia als huisdier. Daarom is het een mooie ingang om de kinderen van deze leeftijd mee te nemen naar de tijd van hun opa’s en oma’s opa’s en oma’s…zo’n 100 jaar geleden. Een bezoek aan een kasteel is bijzonder, maar ook de bijzondere verhalen die de leerlingen horen als ze er zijn. Al met al:  op een interactieve en creatieve manier worden de leerlingen een klein beetje wegwijs gemaakt in de tijd van toen. Met als speels bindend onderwerp hun eigen lievelingsdier en de lievelingsdieren van een gravin die dichtbij woonde. 

Deze les is onderdeel van een serie lessen op Kasteel Amerongen, maar kan ook los afgenomen worden.

Er mogen maximaal drie begeleiders (inclusief de leerkracht) mee het Kasteel in. Ouders mogen helaas niet mee naar binnen.

Elisabeth en de dieren (op Kasteel Amerongen)

Data

Bezoekles op locatie op dinsdagochtend!!

Groep

4,5

Aantal lessen

3 lessen, waarvan de 2e een bezoekles op locatie

Benodigde tijd

2 xr 45 min en 1 x 6o min. op locatie kasteel

Kosten

€4,00 per leerling

Aanbieder

De Werkhoven

Vul het onderstaande formulier in om deze les te reserveren bij de aanbieder. De ingevulde datum zal worden voorgesteld bij de aanbieder. Deze kan hier akkoord op geven. U wordt op de hoogte gehouden via e-mail.